PRVI PUT BEZ IVE GREGUREVIĆA

Sjećanjem na velikog glumca porijeklom iz Orašja počinju ovogodišnji 'Dani hrvatskog filma'

Kultura06.09.19, 14:20h

Sjećanjem na velikog glumca porijeklom iz Orašja počinju ovogodišnji 'Dani hrvatskog filma'
Ovogodišnje, 24. po redu "Dane hrvatskog filma" otvara "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza, a među osam igranih filmskih ostvarenja bh. film predstavlja "Sin" Ines Tanović

 

Svečano otvaranje manifestacije „Dani hrvatskoga filma - Ivo Gregurević“ u Orašju, ove godine bit će 7. septembra na groblju Karaula, posljednjem počivalištu Ive Gregurevića, čuvenom hrvatskom glumcu porijelom iz BiH, inače utemeljitelju ove manigestracije u svom rodnom gradu.


Na groblju Karaula položit će se vijenci u 19 sati, a potom će, pola sata kasnije, biti upriličeno svečano otkrivanje skulpture Ive Gregurevića na prostoru novog parka u Orašju. Od 20 sati u sportskoj dvorani u Orašju održat će se svečana premijera i otvorenje festivala.


U dvoranu kapaciteta i do tisuću mjesta ulaz je slobodan za sve, tako da će po prvi puta premijeru i festivalsko otvaranje moći pratiti svi zainteresirani.


Ovogodišnje, 24. po redu "Dane hrvatskog filma" otvara "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza, a među osam igranih filmskih ostvarenja bh. film predstavlja "Sin" Ines Tanović, dok će u Dječijem programu biti prikazan film Nenada Dizdarevića "Magareće godine".

 

orasje-2019


U priloženom videu možete prisjetiti kako su nekad proticali "Dani hrvatskog filma", u vrijeme kada je na njima neizostavna zvijezda bio omiljeni glumac i sugrađanin Ivo Gregurević, koji je između ostalog govorio o samom nastavku i prvim godinama manifestacije koja je nastala bez ambicije da preraste u tradicionalni festival... No desilo se drugačije

 

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)
  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!