Važna tri boda za Zmajeve

Lihtenštajn 'pao' u Zenici: BiH slavila sa pet pogodaka!

Sport05.09.19, 22:38h

Lihtenštajn 'pao' u Zenici: BiH slavila sa pet pogodaka!
Tačku na visok trijumf Zmajeva stavio je Gojak u sudijskoj nadoknadi vremena

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras na stadionu Bilino polje u Zenici selekciju Lihtenštajna u susretu petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rezultat je bio 5:0. Strijelci golova bili su Amer Gojak (2), Haris Duljević, Edin Džeko i Edin Višća.

 

Kako se to moglo i pretpostaviti, domaćin je bolje otvorio utakmicu. Nakon nekoliko opasnih napada kao rezultata kvalitetnijeg posjeda lopte u polju, stigao je pogodak Amera Gojaka za vodstvo Zmajeva, piše N1.

 

Lihtenštajn je u prošlosti često znao ozbiljno ‘’stradati’’ od bh. tima, ali večeras je pružio sasvim dobar otpor pokazavši da su vremena nižerazrednih - ipak stvar prošlosti. No, za rezultatski uspjeh protiv Zmajeva čekat će sljedeću priliku.

 

Večeras nije moglo jer do kraja dvoboja u strijelce su se upisali Haris Duljević u 80, Edin Džeko u 85. i Edin Višća u 87. minuti utakmice. Tačku na visok trijumf Zmajeva stavio je Gojak u sudijskoj nadoknadi vremena.

 

Treba reći da domaćin večeras nije imao podršku najvatrenijih navijača okupljenih u grupi BH Fanaticos. Oni su tribine napustili početkom utakmice zbog, kako su naveli, policijske represije.

 

Nešto poslije iz je iz MUP-a ZDK rečeno da sukoba i represije nije bilo te da je problem nastao zbog majice s uvredljivim sadržajem koju je nosio jedan navijač.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg; Foto: Avaz)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!