Nogometni savez BiH

Baš je neodlučan: Muamer Tanković drugi put promijenio mišljenje, ipak ne želi igrati za Zmajeve

Sport05.09.19, 13:16h

Baš je neodlučan: Muamer Tanković drugi put promijenio mišljenje, ipak ne želi igrati za Zmajeve
Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NSBiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka

 

Nakon što je potvrdio da želi igrati za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, Muamer Tanković drugi put je promijenio mišljenje.

 

U posljednjih nekoliko mjeseci Nogometni savez BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva nogometaša Hammarbyja iz Švedske. On je slobodnom izjavom volje, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 

Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NSBiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka.

 

Međutim, tokom jučerašnjeg dana u NSBiH je došla službena informacija da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.

 

- Naša je dužnost obavijestiti širu javnost o ovome slučaju, jer dugo vremena se stvara "kriva" slika da NSBiH ne želi pomoći našim igračima u nastojanjima da ishode potrebnu dokumentaciju, kojom bi uz sve ostale potrebne radnje stekli pravo nastupa za naš nacionalni tim. Ovo je ilustrativna potvrda svih aktivnosti Saveza u nastojanju da svaki potencijalni nogometaš dobije šansu da nastupi za naš državni tim - saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Dodaju da je trenutno u fazi rješavanje još nekoliko slučajeva po zahtjevima bh. nogometaša iz inozemstva, i veoma smo blizu konačne realizacije njihovog pravnog statusa po pitanju državljanstva.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!