Emir Hadžihafizbegović nakon operacije

Lomio sam prste, rebra, igrao sa slomljenom rukom, pucao mi je mišić... Došlo je vrijeme da slušam tijelo!

Kultura05.09.19, 10:09h

Lomio sam prste, rebra, igrao sa slomljenom rukom, pucao mi je mišić... Došlo je vrijeme da slušam tijelo!
Baždaren sam kroz život, treća brzina automobilska, kvačilo, četvrta, a sad će biti malo druga, kvačilo, prva

 

Na 58. rođendan, 20. augusta, naš proslavljeni glumac Emir Hadžihafizbegović umjesto na slavlju, završio je u bolnici.

 

Dobio je infekciju desnog stopala, koja, kako je potvrdio za portal Faktor, uopće nije bila bezazlena. Imao je operativni zahvat, a proces oporavka privodi se kraju i uskoro se vraća u nove radne pobjede.

 

- Sada se osjećam jako dobro. U bolnici sam proveo 12 dana. Koristim priliku da zahvalim svim doktorima KCUS-a, a pogotovo doktorima i sestrama sa trećeg odjela Ortopedije. Naravno, posebno želim zahvaliti doktoru Dariju Ivaniševiću koji me primio i uradio zahvat. Uspio je infekciju da sanira bez posljedica. Također se zahvaljujem infektologu koji je bio važan u ovoj priči, a to je doktor Refet Gojak - kazao je Hadžihafizbegović.

 

Sada podiže radnu temperaturu, i već 10. septembra se vraća novim poslovima. Predstave će početi igrati od 15. septembra.

 

- Upala mi se dogodila u vrijeme Sarajevo Film Festivala, tako da nisam mogao biti prisutan na dodjeli nagrada, pa koristim priliku da Eni Sendijarević čestitam "Srce Sarajeva" za najbolji film "Take Me Somewhere Nice", u kojem sam igrao. Pored ovog, film Ines Tanović, u kojem također imam ulogu, otvorio je ovogodišnji SFF - kazao je Hadžihafizbegović.

 

Kao i uvijek, na njegovu adresu stižu brojni pozivi za nove projekte, filmske i teatarske, ali...

 

- Nažalost, ja 35 godina tjeram da moje tijelo sluša mene, a sada je došlo vrijeme da ja slušam malo svoje tijelo jer mogao bih napraviti jedan esej od povreda s kojima sam radio, snimao filmove i radio pozorišne predstave. Moje Sarajlije znaju da sam premijeru predstave igrao sa slomljenom rukom. Onda sam sa dva slomljena prsta snimao "Karaulu" jer mi je Sergej Trifunović, u toku snimanja, nehotice u tuči zakačio prste. Nije on kriv nego je moja ruka ostala na toj vreći. Onda sam kod Harisa Pašovića u "Romeu i Juliji" padao sa šest metara i povrijedio kralježnicu, ali sam za dva dana radio. Isto tako sam imao povredu na snimanju "Odumiranje" na Zlatiboru kada sam u jednoj sceni s motorom i suvozačem, pri brzini od 60 km/h pao, pa sam nastavio snimanje - prisjetio se Hadžihafizbegović.

 

Povrede je doživio i u procesu pripreme predstave "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", kada je slomio tri rebra, te tokom premijere "Sjećaš li se Doli Bel", kada mu je pukao mišić.

 

- Nekako moj glumački i život općenito je u vezi s povredama. Nikada nisam želio kaskadere ili dublere, ali evo sad je došlo vrijeme da malo slušam svoje tijelo, jer taj dječak u meni od 18 godina vjerovatno bi trebao malo pogledati svoj rodni list. Baždaren sam kroz život, treća brzina automobilska, kvačilo, četvrta, a sad će biti malo druga, kvačilo, prva. Davno mi je Abdulah Sidran rekao da trebam prestati igrati "Žabu" jer odigrati jednu "Žabu" je preteško. Vjerujte mi, ja izgubim dva kilograma jer to je jedan ozbiljan stres. Mene uvijek zadese ekstremno teške psihološke drame u kojima se sav dam i onda tijelo na to reagira. Ali, hvala Bogu, za 10 dana sam zdrav i idemo dalje. Moram se obnoviti kao Rocky Balboa - poručio je Hadžihafizbegović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još