Specijalni predstavnik SAD-a za Zapadni Balkan

Palmer: ANP, koji je postao kamen spoticanja, ne znači odluku o članstvu u NATO-u

Front03.09.19, 14:41h

Palmer: ANP, koji je postao kamen spoticanja, ne znači odluku o članstvu u NATO-u
Pitanje Kosova ostaje najvažnije u regionu, ali će Washington i Palmer, kao specijalni predstavnik SAD-a, biti veoma prisutni i zainteresirani da se podrška reformama u BiH nastavi, napisao je Crnadak

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Matthewom Palmerom na konferenciji na Bledu, u Sloveniji.

 

Crnadak je na svom Facebook napisao da SAD želi da se što prije formira vlast na svim nivoima, da se nastavi s jačanjem institucija i vladavine prava.

 

Također, kazao je, da SAD želi da se jasno razumije da Godišnji nacionalni plan (ANP), koji je postao "kamen spoticanja" kada je u pitanju uspostava vlasti, ne znači članstvo u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) te da se sada ne odlučuje o tome.

 

- Pitanje Kosova ostaje najvažnije u regionu, ali će Washington i Palmer, kao specijalni predstavnik SAD-a, biti veoma prisutni i zainteresirani da se podrška reformama u BiH nastavi - napisao je Crnadak.

 

Šef bh. diplomatije učestvovao je na 14. bledskom strateškom forumu o temi "Izvori (ne) stabilnosti".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još