'Ucjene i prijetnje'

SDA: Dodikovom najavom da bi zbog Rusije blokirao i EU put BiH padaju sve maske

Front03.09.19, 14:00h

SDA: Dodikovom najavom da bi zbog Rusije blokirao i EU put BiH padaju sve maske
Ističu da je cilj te politike da kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno vanjsko-političko opredjeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, a BiH isporuči Rusiji i u potpunosti je podredi njenim interesima

 

Iz Stranke demokratske akcije danas je saopćeno da izjavom Milorada Dodika ruskim medijima da bi zbog Rusije blokirao put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju padaju sve maske i i u potpunosti se razotkriva suština njegove politike. 

 

Ističu da je cilj te politike da kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno vanjsko-političko opredjeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, a BiH isporuči Rusiji i u potpunosti je podredi njenim interesima. 

 

- Sve ovo jasno govori da je ispravna politika nepopuštanja Dodikovoj politici ucjena i prijetnji u vezi sa ANP-om. Jer, ukoliko bi se popustilo na ovom pitanju, očigledno je da bi uslijedile nove ucjene i prijetnje i nametanje isključivo Dodikove i volje entiteta RS cijeloj državi - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!