Spašeno pet osoba

Zapalio se brod u Kaliforniji, strahuje se da su 34 osobe poginule

Hronika02.09.19, 16:32h

Zapalio se brod u Kaliforniji, strahuje se da su 34 osobe poginule
To je velik brod, znamo da je mnogo žrtava. No, nemam tačne brojke, rekao je Bill Nash, glasnogovornik okruga Ventura

 

Strahuje se da su 34 osobe poginule nakon što se nedaleko od kalifornijskog otoka Santa Cruz zapalio brod u ponedjeljak ujutor po lokalnom vremenu. Spašeno je pet osoba.

 

Broj poginulih još nije poznat. Američki Fox News isprva je objavio vijest kako su poginule 34 osobe. No, to još uvijek nije potvrđeno.

 

No, i CNN piše kako ima mnogo mrtvih. 34 osobe se vode kao nestale.

 

"To je velik brod, znamo da je mnogo žrtava. No, nemam tačne brojke", rekao je Bill Nash, glasnogovornik okruga Ventura.

 

Radi se o ronilačkom brodu naziva "Conception", kojem se sjedište nalazi u Santa Barbari, izjavio je za CNN Nathan Alldredge, službenik patrolne luke Santa Barbara.

 

Alldredge je rekao da su pozvani u pomoć danas oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu kako bi suzbili požar koji je nastao na brodu koji je plovio oko otoka Santa Cruz.

 

Dodao je kako ima "najmanje 30 putnika na brodu i kako je on u potpunosti u plamenu“.

 

Prema web stranici agencije Truth Aquatics, koja nadgleda čarter plovila na tom području, brod Conception krenuo je u subotu na trodnevno krstarenje. Danas su se trebali vratiti.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!