VIDEO/ PREDVIĐAJU MU I OSCARA

Dugoočekivani psihološki triler dobio 8 minuta ovacija na premijeri u Veneciji, kritičari ga već proglasili remek-djelom

Mediji01.09.19, 18:26h

Dugoočekivani psihološki triler dobio 8 minuta ovacija na premijeri u Veneciji, kritičari ga već proglasili remek-djelom
Joker se premijerno predstavio na festivalu jučer, a prve reakcije ukazuju na to da bi film mogao postati veliki hit, čak i kandidat za Oscara

 

 

Adaptacija Jokera s Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi na premijeri na Filmskom festivalu u Veneciji dobila je čak osam minuta ovacija, a neki kritičari film su već prozvali remek-djelom.


Joker se premijerno predstavio na festivalu jučer, a prve reakcije ukazuju na to da bi film mogao postati veliki hit, čak i kandidat za Oscara. 


Robbie Collin, filmski kritičar britanskog Telegrapha, film je ocijenio s 4 od 5 zvjezdica te se pitao je li riječ o novom Klubu boraca. 

 

Kritičar the Guardiana filmu je dao pet zvjezdica, a i brojni drugi opisali su ga gotovo isključivo epitetima.


Psihološki triler izuzet iz DC svijeta prati Arthura Flecka (Phoenix), komičara koji se početkom 1980-ih u Gotham Cityju brine o svojoj majci (Conroy) i živi u propalom stanu. Depresivan i frustriran vlastitim profesionalnim i osobnim zastojima, konačno se slomi i postaje ozloglašeni negativac kakvoga danas poznajemo.


Film stiže u kina 4. oktobra, a trailer je već pogledalo više od 22 miliona ljudi.

 

 

(Index/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!