RASTU TENZIJE DO 5. SEPTEMBRA

Crnadak upozorava: Bit će to poziv na novi rat u BiH! Ako SNSD ne odustane od svojih zahtjeva, evo šta će se desiti...

Front01.09.19, 10:03h

Crnadak upozorava: Bit će to poziv na novi rat u BiH! Ako SNSD ne odustane od svojih zahtjeva, evo šta će se desiti...
- Siguran sam da narod Republike Srpske ne želi ratovati, pogotovo ne zbog toga što SNSD nije u vlasti i da neće rizikovati budućnost RS-a i svoje djece zbog interesa SNSD-a i njihovih koalicionih partnera – naveo je Crnadak

 

Ako Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da nakon 5. septembra od Narodne skupstine RS-a zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija zato što Zoran Tegeltija nije izabran za predsjedavajućeg Vijeća ministara, to će biti velika ludost i poziv na novi rat - tvrdi ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak


Ne treba, kaže, rizikovati budućnost Republike Srpske zbog interesa SNSD-a. 


- Siguran sam da narod Republike Srpske ne želi ratovati, pogotovo ne zbog toga što SNSD nije u vlasti i da neće rizikovati budućnost RS-a i svoje djece zbog interesa SNSD-a i njihovih koalicionih partnera – naveo je Crnadak. 


Takvu avanturu narod neće podržati jer niko ne želi, kako je ustvrdio, nove mobilizacije i nove ratne sukobe. 


- SNSD ima svoje partnere, SDA i HDZ, imaju većinu u Parlamentarnoj skupštini, potpisali su sporazum, neka ga provedu, niko im ne smeta, samo neka ne dovode u pitanje RS i njenu snažnu ustavnu poziciju unutar BiH – dodao je Crnadak.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još