NAJAVLJUJU PROMJENE U POLITICI

Nakon dolaska Mirka Šarovića na čelo stranke, SDS danas bira novi Glavni odbor

Front01.09.19, 09:37h

Nakon dolaska Mirka Šarovića na čelo stranke, SDS danas bira novi Glavni odbor
Šarović je, nakon što je izabran, rekao da želi donijeti prijeko potrebne promjene stranci, kojoj predstoji unutrašnje sređivanje, ali da je optimist i vjeruje da SDS može da bude jedna od ključnih političkih opcija u RS-u

 

 

Konstitutivna sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) bit će održana danas u Banjoj Luci, najavljeno je iz te stranke. 


Time se nastavlja izbor stranačkih oragana koji je počeo prije mjesec dana, kada je Mirko Šarović izabran za novog predsjednika SDS-a. Osvojio je 205 glasova na stranačkoj skupštini, dok je jedini njegov protivkandidat Milan Miličević dobio podršku 181 delegata. 


Izvršene su i statutarne izmjene s cilj uvođenja izvršnog odbora i funkcije zamjenika predsjednika stranke. 


Prethodno je bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica povukao kandidaturu za prvog čovjeka najjače opozicione stranke u RS, u korist Šarovića, koji je aktuelni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. 


Od kandidature za lidera stranke odustao je prethodno i potpredsjednik SDS-a iz Bijeljine Mićo Mićić


Šarović je, nakon što je izabran, rekao da želi donijeti prijeko potrebne promjene stranci, kojoj predstoji unutrašnje sređivanje, ali da je optimist i vjeruje da SDS može da bude jedna od ključnih političkih opcija u RS-u.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!