Apsurdi BiH

Zvizdić pisao sam sebi: Odgovorite na poslanička pitanja!

Front30.08.19, 19:00h

Zvizdić pisao sam sebi: Odgovorite na poslanička pitanja!
Zvizdić je dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma preuzeo 6. avgusta i obavljat će je u narednih osam mjeseci

 

Bilo je pitanje dana kada će se pokazati sav apsurd obavljanja dvojnih funkcija u Bosni i Hercegovini, a sve zbog neformiranja vlasti nakon Općih izbora u oktobru 2018. godine, piše Patria.

 

Aktuelni predsjedavajući u tehničkom mandatu Denis Zvizdić jedan je od niza primjera nedemokratske evropske prakse – istovremeno kao predsjedavajući izvršne i zakonodavne vlasti. 

 

Apsurdno, ali usljed sistema rotacije, Zvizdić je od Borjane Krišto, preuzeo i funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH. Tako je ovih dana Zvizdić potpisao urgenciju Damira Arnauta kojom zastupnik traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara dostavu odgovora na poslanička pitanja na koja odgovor nije dostavljen u roku od 30 dana.

 

Faktički Zvizdić je ovim dopisom sam sebi pisao?

 

Zvizdić je dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma preuzeo 6. avgusta i obavljat će je u narednih osam mjeseci.

 

On je nedavno izjavio da je situacija u kojoj će biti na čelu Vijeća ministara u tehničkom mandatu i Predstavničkog doma Parlamenta BiH u skladu sa zakonom, te da će se "sve dok je tako, ponašati u skladu sa onim što dozvoljava Izborni zakon".

 

arnaut-dopis

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još