Sud BiH donio rješenje

Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj

Hronika30.08.19, 16:30h

Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj
Bivši izvršni direktor zagrebačkog NK Dinamo je uoči izricanja prvostepene presude pred Županijskim sudom u Osijeku, kojom je osuđen nepravomoćno na šest i po godina zatvora, prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine i tako postao nedostupan organima hrvatskog pravosuđa

 

Apelacijsko odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine danas je donijelo Rješenje, kojim je konstatirano da nisu ispunjeni uvjeti za izručenje Zdravka Mamića Republici Hrvatskoj. 

 

To je Feni potvrdio Mamićev advokat Zdravko Rajić, potcrtavajući kako je u spomenutom rješenju u suštini prihvaćeno sve što je odbrana isticala, uključujući i pitanja u vezi primjene Ugovora o izručenju između R Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

 

- Radi se o konačnoj, pravomoćnoj odluci, i sada slijedi tehnički dio posla, upućivanje Ministarstvu pravde BiH, koje će obavijest proslijediti Ministarstvu pravde R Hrvatske - precizirao je Rajić, navodeći kako će na taj način biti zaokružen aktuelni postupak. 

 

Bivši izvršni direktor zagrebačkog NK Dinamo je uoči izricanja prvostepene presude pred Županijskim sudom u Osijeku, kojom je osuđen nepravomoćno na šest i po godina zatvora, prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine i tako postao nedostupan organima hrvatskog pravosuđa. 

 

Ubrzo nakon toga uslijedilo je raspisivanje međunarodne potjernice, ali je njegovo izručenje odbijeno.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!