U vezi s jučerašnjim dešavanjima

Pet ambasada u BiH poslalo poruku: Politički lideri da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH

Front28.08.19, 15:16h

Pet ambasada u BiH poslalo poruku: Politički lideri da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH
Formiranje vlasti i nastavak napretka prema reformama koje su u skladu sa postojećim ciljevima i opredjeljenjima vanjske politike ključni su naredni koraci za BiH i njenu budućnost

 

U vezi s jučerašnjim dešavanjima u Predsjedništvu BiH poslana je zajednička izjava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske i Italije.

 

„Odluka o odgađanju jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH ističe potrebu za kompromisom i izgradnjom konsenzusa između političkih stranaka i lidera u BiH. I dalje smo posvećeni osiguranju mira i stabilnosti koji će donijeti prosperitet svim građanima BiH. Formiranje vlasti i nastavak napretka prema reformama koje su u skladu sa postojećim ciljevima i opredjeljenjima vanjske politike ključni su naredni koraci za BiH i njenu budućnost.

 

Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima. Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH podržava ovu izjavu“, stoji u izjavi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!