član predsjedništva bih

Dodik: Tražit ćemo da se afirmiše ustavna struktura BiH

Front28.08.19, 14:27h

Dodik: Tražit ćemo da se afirmiše ustavna struktura BiH
Kaže da potezi tog bh. etiteta neće biti mimo Ustava, i tražit će da se afirmiše ustavna struktura BiH, kako to i piše u Ustavu

 

Republika Srpska nema potrebu za bilo kakvim avanturizmom i sve što budemo radili, radit ćemo da se ojača izvorni Dejtonski sporazum - tvrdi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik

 

Kaže da potezi tog bh. etiteta neće biti mimo Ustava, i tražit će da se afirmiše ustavna struktura BiH, kako to i piše u Ustavu. 

 

Komentarišući izjavu hrvatskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, da su svi koji su pokušli da otme nadležnosti BiH završiti u Haagu ili pod zemljom, upitao je gdje u Ustavu piše da su vojska i pravosuđe nadležnosti BiH. 

 

Tvrdi i da je „veoma dobro razumio“ tu izjavu. 

 

- Ne bude li ispoštovan sporazum lidera do 5. septembra, ići ćemo u Narodnu skupštinu RS i predložiti na koji način to može biti riješeno - ponovio je srpski član Predsjedništva.

 

Najavio je da je Skupština RS predložiti razgovore Parlamentu Federacije BiH. 

 

-Mi ćemo predlagati povlačanje sporazuma o vojsci, sudu i tužilaštvu, indirektnim porezima i sve ono što su nametnuli visoki predstavnici i u to ne treba niko da sumnja - ustvrdio je Dodik i dodao da će se ići polako, precizno, koristeći sva demokratska sredstva.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još