Bh. teniser na US Openu

Džumhur uoči meča s Federerom: Izgubio sam samopouzdanje, nisam u formi, ali nadam se da će se to promijeniti

Sport28.08.19, 12:21h

Džumhur uoči meča s Federerom: Izgubio sam samopouzdanje, nisam u formi, ali nadam se da će se to promijeniti
Nada se dobroj partiji protiv Federera, jer u ovoj godini nije imao mnogo mečeva protiv renomiranih protivnika

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će igrati meč 2. kola US Opena protiv legendarnog Švicarca Rogera Federera.

 

Sarajlija je u karijeri dvaput igrao protiv Federera i oba puta ja poražen, a ovoga puta želi pružiti nešto bolju partiju protiv trenutno trećeg igrača svijeta.

 

Džumhur, koji trenutno zauzima 99. mjesto ATP liste, u prvom kolu je savladao Francuza Elliota Benchetrita (227. ATP), a naglašava da je u tom duelu osjetio pritisak zbog loših partija i brojnih povreda koje su pratile njegovu sezonu.

 

- Već u prvom meču osjetio sam pritisak uzrokovan lošim stvarima koje me prate tokom sezone. Gubio sam samopouzdanje, a to je uzrokovalo i lošu formu - rekao je Džumhur.

 

Teniser ističe da mu je godila promjena trenera, te da novi trener Petar Popović pozitivno utiče na njegovu igru.

 

- Možda neću imati najbolje rezultate odmah na početku, ali dat ću si vremena. Dobro nam ide, profesionalci smo i znamo čemu težimo. Iako trenutno nisam u dobroj formi, očekujem da će se to promijeniti do kraja godine - izjavio je Džumhur.

 

Nada se dobroj partiji protiv Federera, jer u ovoj godini nije imao mnogo mečeva protiv renomiranih protivnika.

 

- Početkom godine sam igrao protiv Đokovića i Wawrinke. Protiv Federera sam igrao dvaput u karijeri i pružio dobre partije, ali ovaj put želim više od toga. Želim da igram dobro i ostvarim dobar rezultat. Ovo je meč u kojem mogu da pokažem gdje sam trenutno i šta do kraja sezone mogu ostvariti - objasnio je Džumhur.

 

Meč između Džumhura i Federera će biti odigran danas iza 19 sati.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!