Nakon pronalaska novorođenčeta u beogradskom kontejneru

Mirjana se porodila dok su u stanu bili njeni otac i sin! Prijateljica: 'Šalila se da je trudna, ali nismo je shvatali ozbiljno'

Hronika28.08.19, 08:52h

Mirjana se porodila dok su u stanu bili njeni otac i sin! Prijateljica: 'Šalila se da je trudna, ali nismo je shvatali ozbiljno'
Već istog dana policija je pronašla majku bebe i privela je, a Mirjana je tek nakon višesatnog ispitivanja priznala da se sama porodila i da je bebu ostavila u kontejneru

 

Mirjana G. (33) porodila se sama u svom stanu dok su njen otac i maloljetni sin spavali u drugoj sobi, a kada se otac probudio i vidio tragove krvi po podu, ona ga je vješto ubijedila u laž.

 

Kako je za "Blic" ispričala Vidosava Petković (22) drugarica Mirjane G. (33), koja je svoju tek rođenu bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejneru u blizini zgrade u kojoj živi na Čukarici u Beogradu, odmah je znala da je to ona uradila.

 

- Kada smo u novinama vidjele slike zgrade i kontejnera znale smo da je u pitanju Mirjanina beba iako nismo ni znale da je bila trudna. Posljednjih mjesec dana ponašala se čudno, šalila se da je trudna, ali nismo je shvatili ozbiljno. Ali kada smo to sve vidjeli, znali smo da je to sigurno ona uradila - ispričala je Vidosava.

 

Kako kaže, odmah nakon toga pozvale su Mirjaninog oca da mu kažu svoje sumnje.

 

- Mama i ja smo ga pozvale na fiksni telefon ali se javila Mirjana i ponašala se sasvim normalno. Rekla mi je da leži u dnevnoj sobi i odmara - kaže ona.

 

Kako kaže, koliko su uspjeli da rekonstruišu šta se dogodilo, Mirjana, koja je išla u medicinsku školu ali je nije završila, porodila se sama i znala je da pruži sebi prvu pomoć nakon porođaja.

 

- Otac i sin su bili u stanu kada se porađala. Jedan u jednoj, a drugi u drugoj sobi. Niko nije ništa ni čuo ni vidio. Ona se sigurno porodila prije 6 sati ujutru, jer da je bilo kasnije njen otac, koji je krenuo na posao oko 7 sati, bi nešto sigurno vidio - kaže Vidosava i dodaje:

 

"Njen otac mi je rekao da je vidio tačkice krvi na podu kod kupatila, ali da mu je Mirjana rekla da se vrati u sobu dok ona to očisti. On se vratio u sobu, a onda je uveče saznao šta se dogodilo".

 

Podsjetimo, Mirjana G. uhapšena je sinoć zbog sumnje da se prekjuče ujutru porodila sama, bez nadzora ljekara, u svom stanu, a potom bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejneru u blizini zgrade u kojoj živi sa porodicom.

 

Bebino stenjanje čuo je komšija iz iste zgrade dok je šetao pse, ali je mislio da je u kontejneru mačka. Odmotao je kesu da je spasi i šokirao se prizorom krvave i tek rođene bebe.

 

On je odmah otrčao do stana i pozvao pomoć. Hitna pomoć je za nekoliko minuta stigla na lice mjesta i bebu prevezla u bolnicu gdje se ljekari brinu za nju.

 

Već istog dana policija je pronašla majku bebe i privela je, a Mirjana je tek nakon višesatnog ispitivanja priznala da se sama porodila i da je bebu ostavila u kontejneru.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!