Gordan Memija demantuje

Lahko je provjeriti kako i s kim posluje FOTO ART, nema to veze sa Konakovićem, a ni sa 'Narodom i Pravdom'!

Biznis Klub24.08.19, 14:50h

Lahko je provjeriti kako i s kim posluje FOTO ART, nema to veze sa Konakovićem, a ni sa 'Narodom i Pravdom'!
Gordan Memija uputio je demanti na tekst koji je objavio Žurnal.info, a prenio i naš medij, pod nazivom „Tijesne veze s narko kartelom: Kako su sarajevski 'biznismeni' Memija i Hodović oprali milione maraka sumnjivog novca?!"... Demanti prenosimo u nastavku

 

 

Poštovani,


Povodom preuzimanja sa web portala Žurnal.ba i objavljivanja članaka pod naslovom „Tijesne veze s narko kartelom: Kako su sarajevski 'biznismeni' Memija i Hodović oprali milione maraka sumnjivog novca?!“,  dana 26.07.2019. godine, te time iznijeli niz apsolutno netačnih tvrdnji, vezanih za poslovanje kompanije „FOTO ART“d.o.o. i mene osobno, kao osnivača i direktora iste, energično zahtjevam objavu demantija,  u skladu sa KODEKSOM ZA ŠTAMPU I ONLINE MEDIJE BiH,  kako slijedi:


1. Dana 26.07.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom „Tijesne veze s narko kartelom: Kako su sarajevski 'biznismeni' Memija i Hodović oprali milione maraka sumnjivog novca?!“, preuzet sa portala Žurnal.ba. U tome tekstu je insinuirana serija neistina o meni lično i o mojoj firmi „FOTO ART" d.o.o., pa ovim putem izjavljujem:


-  Koristeći činjenicu da je kompanija „FOTO ART“d.o.o. poslovala sa kompanijama u vlasništvu Alema Hodovića 2013. i 2014. godine,  kao dobavljačem u domaćem platnom prometu, namjerno ste čitaoce doveli u zabludu da sam ja preko svoje kompanije „FOTO ART“d.o.o. prao novac za navodni narko kartel, što je potpuna neistina, a koju je Žurnal dokumentirao u članku od 05.08.2019. („EDIN GAČANIN DEMANTUJE, ŽURNAL DOKUMENTUJE»), u kojem je jasno vidljiva činjenica da u dokumentima holandskih istražnih organa i Tužiteljstva BiH nigdje nije spomenuta kompanija „FOTO ART“d.o.o. niti Gordan Memija. Pod punom materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću tvrdim da kompanija „FOTO ART“d.o.o. i Gordan Memija nisu imali bilo kakav poslovni odnos sa licima navedenim u istrazi „Tito i Dino“, niti su postojale bilo kakve transakcije između navedenih lica, kompanije „FOTO ART“d.o.o. i Gordana Memije.


-  Nadalje, Žurnal navodi da je kompanija „FOTO ART"d.o.o. godinama poslovala sa budžetskim institucijama naročito sa onima kojima upravlja Elmedin Konaković i kadrovi Naroda i Pravde.


Obzirom da  kompanija „FOTO ART“d.o.o. posluje više od dvije decenije na prostoru Kantona  Sarajevo  sasvim je  realno  da  smo ostvarali saradnju  sa  nekim od  institucija, ali njima svakako ne upravlja Elmedin Konaković i kadrovi Naroda i Pravde.


Očito je da iznošenjem te lažne tvrdnje, kao i objavljivanjem fotografije, na kojoj sam u društvu Elmedina Konakovića, želite čitaoce navesti na zaključak da postoji povezanost između Konakovića, stranke Narod i Pravda i mene sa licima navedenim u istrazi „Tito i Dino“. 


-  Poslovanje kompanije „FOTO ART“d.o.o. je potpuno transparentno i kontrolabilno, te se podaci u vezi s tim vrlo lahko mogu provjeriti u nadležnim državnim institucijama.


Ja, Gordan Memija, osnivač i direktor društva „FOTO ART" d.o.o., izjavljujem da nisam imao nikakve poslovne odnose sa bilo kakvim narko kartelom, da su mi tvrdnje koje se odnose na navodni narko kartel i pranje novca za isti potpuno nepoznate. Kompanija „FOTO ART"d.o.o. posluje već duže od dvije decenije vrlo transparentno sa eminentnim domaćim i stranim partnerima. Naši proizvodi i usluge su dobro poznati građanima BiH i regije, pa i svijeta. 


Zbog iznošenja neistina o poslovanju kompanije „FOTO ART"d.o.o. i mene kao njenog osnivača i direktora, direktno utičete na reputaciju „FOTO ART"d.o.o. i mene lično, čime kompanija „FOTO ART"d.o.o., ja kao njen osnivač i direktor, kao i moja porodica, trpimo ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu, navodi se u demantiju koji potpisuje Gordan Memija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još