zakhuhalo se oko parade

Edin Forto o 'Povorci ponosa' u Sarajevu: Kao premijer Kantona, učinit ću sve što treba da građani i građanke...

Front23.08.19, 15:51h

Edin Forto o 'Povorci ponosa' u Sarajevu: Kao premijer Kantona, učinit ću sve što treba da građani i građanke...
Naveo je kako je obaveza Vlade KS da osigura da se zakazana "Povorka ponosa" održi bez incidenata na način na koji se to dešava u gradovima širom regije, Evrope i svijeta

 

"Organizatori 'Povorke ponosa' su dobili dozvolu za održavanje od strane Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Samim tim, postoje zakonske obaveze da se ovaj skup održi dostojanstveno i mirno. S druge strane, Vlada KS će u skladu sa našim odgovornostima obezbijediti sve što je potrebno da se ispoštuje dato odobrenje", istakao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

 

Naveo je kako je obaveza Vlade KS da osigura da se zakazana "Povorka ponosa" održi bez incidenata na način na koji se to dešava u gradovima širom regije, Evrope i svijeta.

 

Kao premijer Kantona učinit ću sve da svi građani i građanke ovog Kantona budu ravnopravno tretirani, da imaju pravo na okupljanje i da uživaju zaštitu policije.

 

“U proteklim danima Festivala još jednom smo pokazali da je Sarajevo grad otvorenog srca, prijestolnica kulture i tolerancije, potrudimo se da taj imidž zadržimo i njegujemo”, poručio je premijer Forto.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još