DO 15. AVGUSTA TREBALA BITI IMENOVANA NOVA MINISTRICA

Da li je Zineta Bogunić povukla ostavku sa mjesta ministrice obrazovanja KS? I dalje radi, a i plaća liježe...

Front23.08.19, 13:29h

Da li je Zineta Bogunić povukla ostavku sa mjesta ministrice obrazovanja KS? I dalje radi, a i plaća liježe...
Predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konakovića čija je stranka i delegirala Bogunić za tu funkciju kazao je da nisu održavane sjednice Skupštine KS te da zato Bogunić nije razriješena dužnosti

 

 

 

Ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić još uvijek obavlja tu funkciju, iako je podnijela ostavku premijeru KS Edinu Forti još 19. jula.


Ostavka još uvijek nije zvanično prihvaćena, te je Bogunić nastavila obavljati poslove ministrice sve dok ne bude razriješena dužnosti u Skupštini KS. Ona je za Novinsku agenciju Patria kazala da nije povukla svoju ostavku, ali da dok ne bude razriješena obavlja nužne poslove.


- Do skupštinske odluke ipak primam plaću i treba je zaraditi - kazala je ministrica Bogunić za Patriju.


Predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konakovića čija je stranka i delegirala Bogunić za tu funkciju kazao je da nisu održavane sjednice Skupštine KS te da zato Bogunić nije razriješena dužnosti.


- Narednu sjednicu održat ćemo sredinom septembra kada možemo očekivati imenovanje nove ministrice - kazao je Konaković.


On je napomenuo da postoji lista predloženih imena za tu funkciju, ali da još uvijek nije donesena konačna odluka ko će to biti osim što je poznato da će to biti žena, piše Patria.

 

Podsjećamo, svojevremeno se kao moguća nasljednica ministrice Bogunić pominjala mlada bh. analitičarke u polju društvenih nauka i buduća doktorica komparativne politike Nina Branković. Međutim, ona je u medijima opovrgnula takvu mogućnost.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!