komentar zastupnika parlamenta bih

Sarajlić o prepisci Konakovića i Izetbegovića: 'Kao kad otac govori sinu ili prijatelj savjetuje kolegu...'

Front21.08.19, 08:49h

Sarajlić o prepisci Konakovića i Izetbegovića: 'Kao kad otac govori sinu ili prijatelj savjetuje kolegu...'
''Ovoj stranci je država uvijek bila na prvom mjestu bez obzira kako vi tumačili ovu stranku. Cilj formiranja ove stranke je država Bosna i Hercegovina'', poručio je Sarajlić

 

Asim Sarajlić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je Stranci demokratske akcije država uvijek bila na prvom mjestu, komentarišući potez predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Dine Konakovića koji je na društvenim mrežama objavio prepisku s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.


Konaković je, podsjećamo, objavio poruke u kojima ga je Izetbegović kritikovao zbog izjave da mu je narod važniji od stranke.

 

''Nisam ja tu poruku tako shvatio, shvatio sam kao kad otac govori sinu ili stari prijatelj savjetuje kolegu. Znam iznutra šta se dešavalo, dešavao se sukob Konakovića i Huse Ćesira i ta poruka je poslata u tom vremenu. Konaković zarad sukoba s Ćesirom kriminalizira cijelu jednu organizaciju, najveću u Bosni i Hercegovini. Tu ga predsjednik savjetuje, polako, pusti smiri se, mlad si, nemoj biti isključiv'', rekao je Sarajlić i dodao:

 

''Ovoj stranci je država uvijek bila na prvom mjestu bez obzira kako vi tumačili ovu stranku. Cilj formiranja ove stranke je država Bosna i Hercegovina'', poručio je Sarajlić.

 

Podsjećamo, poruke koje je Konaković objavio privukle su velik interes javnosti. On je, podsjećamo, nakon višegodišnjeg članstva prošle godine napustio SDA i osnovao novu stranku - Narod i pravda.

 

Kompletan videoprilog pogledajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još