Završen sastanak s Komšićem

Ambasadori Nelson i Field napustili Predsjedništvo BiH, stigao Izetbegović: 'Bez ANP-a nema mandatara'

Front19.08.19, 12:46h

Ambasadori Nelson i Field napustili Predsjedništvo BiH, stigao Izetbegović: 'Bez ANP-a nema mandatara'
Dolazak predstavnika SAD-a i Velike Britanije u BiH kod predsjedavajućeg Komšića desio se samo dan uoči sjednice Predsjedništva na kojoj se odlučuje o konačnom eventualnom formiranju vlasti i usvjanju Godišnjeg nacionalnog programa

 

Završen je sastanak ambasadora Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH Erica Nelsona i Matthewa Fielda u zgradi Predsjedništva BiH s predsjedavajućim Željkom Komšićem. Amabasadori su napustili zgradu Predsjedništva BiH. Izjave nisu davali.

 

U zgradi Predsjedništva ostali su Željko Komšić, Šefik Džaferović, a stigao je i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, koji je danas ranije kazao da bez ANP-a nema mandatara za Vijeće ministara.

 

Dolazak predstavnika SAD-a i Velike Britanije u BiH kod predsjedavajućeg Komšića desio se samo dan uoči sjednice Predsjedništva na kojoj se odlučuje o konačnom eventualnom formiranju vlasti i usvjanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

 

Za utorak 20. avgusta su zakazane vanredne i redovne sjednica Predsjedništva BiH gdje bi osim Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), što je predložio Komšić, trebalo da se raspravlja i o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara, što je Milorad Dodik predložio. Prvo bi se trebala održata sjednica o ANP-u, a onda ona o mandataru.

 

Dodik je jutros ostavio mogućnost otkazivanja vanredne sjednice.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još