U 80. godini

Umro glumac Peter Fonda

Showbizz17.08.19, 09:25h

Umro glumac Peter Fonda
Peter Fonda se proslavio u ostvarenju Easy Rider čiji je scenario napisao zajedno sa Dennisom Hopperom i Teryjem Southernom

 

Američki glumac Peter Fonda koji se proslavio u kultnom filmu Easy Rider iz 1969. godine, preminuo je u svom domu u Los Angelesu u 80. godini, saopštila je njegova porodica, prenosi N1.

 

Sin legendarnog holivudskog glumca Henryja Fonde, mlađi brat Jane Fonde i otac Bridgett Fonde, Peter Fonda je preminuo od posljedica raka pluća, navodi se u saopštenju koje je potpisala njegova porodica.

 

"Tužna sam, on je bio moj mlađi voljeni brat i pričalica u porodici. Provela sam divne trenutke s njim poslednjih dana. Otišao je se osmjehujući se", navela je Jane Fonda.

 

Peter Fonda se proslavio u ostvarenju Easy Rider čiji je scenario napisao zajedno sa Dennisom Hopperom i Teryjem Southernom.

 

Fonda je bio dva puta nominovan za Oscara za Easy Ridera kao i za Ulee's Gold iz 1998. godine. 

 

Fonda nije dobio Oskara ali je osvojio drugu nagradu, Zlatni globus za ulogu u Nunjezovom ostvarenju.

 

Igrao je u filmu Ghost Rider iz 2007. godine, a njegov posljednji film je The Last Full Measure sa Samuelom L. Jacksonom i Morganom Freemanom, koji u oktobru izlazi u američke bioskope.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!