DOSTAVLJEN POLICIJSKI IZVJEŠTAJ

Otkriveno ko je zapalio 'Energoinvest': Ova dva muškarca sumnjiče se da su izazvali požar, obojica iz Zenice

Hronika15.08.19, 14:29h

Otkriveno ko je zapalio 'Energoinvest': Ova dva muškarca sumnjiče se da su izazvali požar, obojica iz Zenice
Materijalna šteta počinjena ovim krivičnim djelom biće naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko 8.000 kvadratnih metara krovne konstrukcije

 



Policijska uprava (PU) Istočno Sarajevo dostavila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica B.N. I H.J. iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su kao radnici zeničkog preduzeća "Tola kompani“, vršeći radove u “Energoinvestu RAOP”, počinili krivično djelo paljevina, saopćeno je danas iz ove uprave.  


Požar u krugu bivše fabrike "RAOP Energoinvest“ odnosno u objektima koji su vlasništvo preduzeća “Elektroinženjering” iz Banje Luke, izbio je 10. augusta oko 14.00 sati u ulici Vuka Karadžića u opštini Istočno Novo Sarajevo. 


Teritorijalna vatrogasna brigada grada Istočno Sarajevo, vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo i EUFOR lokalizovali su požar dan kasnije u popodnevnim satima, nakon čega su stvoreni uslovi za vršenje uviđaja na mjestu događaja.  


-Dana 12.08.2019. godine izvršen je uviđaj na licu mjesta kojim je rukovodio nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite - podsjećaju iz PU Istočno Sarajevo.  


Materijalna šteta počinjena ovim krivičnim djelom biće naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko 8.000 kvadratnih metara krovne konstrukcije.  


Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Namiru Bašiću (25) i Jasminu Haseljiću (42) za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom brenera.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!