U SUBOTU, 18. AVGUSTA, U TUZLI

Iluzija o nevinosti - Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba: Promocija knjige Nenada Pejića

Kultura15.08.19, 11:22h

Iluzija o nevinosti - Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba: Promocija knjige Nenada Pejića
U svojoj novoj knjizi Nenad Pejić, jedan od najpoznatijih bh. novinara, istražuje teme i pitanja sa kojima se novinari i mediji suočavaju izvještavajući iz kriznih situacija

 

 

U subitu, 17. avgusta, sa početkom u 18.00 sati,  u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović (ulica Klosterska 19) u Tuzli održat će se promocija knjige "Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)", autora Nenada Pejića.
 

U promociji učestvuju Boro Kontić, izdavač, i Nenad Pejić, autor knjige
 

U svojoj novoj knjizi Nenad Pejić, jedan od najpoznatijih bh. novinara, istražuje teme i pitanja sa kojima se novinari i mediji suočavaju izvještavajući iz kriznih situacija. Koristeći vlastito ali i bogato iskustvo reportera Radija Slobodne Evrope on propituje novinarske dileme, učinjene greške, primjere hrabrosti i izvještavanja unutar složenih vojnih, političkih i etničkih tenzija na širokom prostoru od BiH do Pakistana.
 

- Jedna je od opasnosti interneta da ljudi mogu živjeti potpuno različite stvarnosti. Tako se mogu začahuriti u svijet informacija koje pojačavaju njihove postojeće predrasude. Pitanje je, dakle, kako koristiti tehnologiju na način koji omogućava višestrukost glasova, pruža različitost pogleda, ali ne vodi balkanizaciji društva i pronalazi načine da stvaramo nešto zajedničko, da se razumijemo - kaže autor.

 

novinarstvo-naslovnica-knjige

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!