FOTO/ 'VEĆ SADA ME PREPOZNAJU NA ULICI'

Zamamna Sarajka nova je Miss Turizma BiH: Upoznajte Aminu Hasanbegović, studenticu Fakulteta političkih nauka...

Nedjeljni magazin14.08.19, 14:26h

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u našoj zemlji, a već je na nekoliko takmičenja ljepote prije Miss Turizma imala zapažena učešća. Prošle godine je na takmičenju "Miss Earth BiH“ osvojila titulu prve pratilje

 


Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma Bosne i Hercegovine i ona će sredinom narednog mjeseca predstavljati našu zemlju na svjetskom takmičenju u Kini.
 

- Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko takmičenje ljepote. Mojoj sreći nema kraja. Nije mala stvar predstavljati svoju domovinu na svjetskom takmičenju u konkurenciji stotinu djevojaka sa cijele planete – kaže Amina Hasanbegović koja ističe da ima veliku podršku Bogdane Trifković, vlasnice licence i nekadašnje Miss Earth BiH.

 

amina-hasanbegovic-miss-turizma-2019-3

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u našoj zemlji, a već je na nekoliko takmičenja ljepote prije Miss Turizma imala zapažena učešća. Prošle godine je na takmičenju "Miss Earth BiH“ osvojila titulu prve pratilje.
 

U februaru se na takmičenju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje.


- Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo za kratko vrijeme. Ponosan sam na sebe. Već sada imam dosta ponuda velikih kompanija, a nedavno sam radila i kampanju za Sarajevski kiseljak – kaže Amina koja je nakon završenog školovanja u Trećoj gimnaziji u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smijer pedagogija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još