Bore im se za život

Splitski KBC: Dvoje djece i dalje životno ugroženo

Hronika14.08.19, 10:20h

Splitski KBC: Dvoje djece i dalje životno ugroženo
Kako bi se utvrdilo je li riječ o trovanju hranom ili nečem drugom, pokazat će mikrobiološki nalaz i toksikološka analiza pacijenata

 

Dvoje djece, talijanskih državljana, koji su u utorak s Hvara u teškom zdravstvenom stanju helikopterom prevezeni u splitski KBC na Firulama, i dalje je životno ugroženo, doznaje se u srijedu ujutro u Zavodu za intenzivnu pedijatriju splitske bolnice. 

 

-Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice - izjavila je liječnica splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, dr. Tanja Kovačević.  

 

Kako bi se utvrdilo je li riječ o trovanju hranom ili nečem drugom, pokazat će mikrobiološki nalaz i toksikološka analiza pacijenata. Forenzičari iz Zagreba istražit će jesu li talijanski turisti otrovani zbog curenja nekog plina iz brodskog sustava na jedrilici na kojoj su plovili, kako se također nagađa u medijima, prenosi Hina. 

 

Prva medijska nagađanja bila su da su se talijanski turisti otrovali hranom, odnosno školjkama. 

 

Zbog trovanja čiji uzrok još nije poznat, u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan Talijanski državljanin, o čemu je obaviještena policija, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje djece i troje odraslih hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC. Dvoje djece u dobi od pet i 14 godina su u vrlo teškom zdravstvenom stanju. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!