Velika tragedija

U požaru u obdaništu poginulo petero djece

Hronika12.08.19, 13:13h

U požaru u obdaništu poginulo petero djece
Poginula djeca su imala između osam mjeseci i osam godina

 

U požaru koji je zahvatio vrtić u gradiću Erie na sjeverozapadu američke savezne države Pensilvanija poginulo je petoro djece, a povrijeđene su najmanje dvije osobe, saopćile su danas vlasti, prenosi Oslobođenje.


Zvaničnik vatrogasne službe Guy Santone rekao je da su žrtve imale od osam mjeseci do osam godina. U požaru su povrijeđeni vlasnik obdaništa i osoba iz susjedne kuće.

 

Vatrogasna služba navodi da sve ukazuje na to da je požar izbio u dnevnoj sobi na prvom spratu obdaništa i da je u toku istraga o uzroku nesreće.

 

Obdanište u kojem je požar izbio obezbjeđivalo je cjelodnevnu brigu o djeci čiji roditelji rade i noću.

 

Posljednja inspekcija obdaništa obavljena je u decembru prošle godine i u izvještaju se ukazivalo da je neophodno postavili električne utičnice za djecu mlađu od pet godina koje bi trebalo da budu zatvorene kada nisu u upotrebi.

 

U izvještaju se pominje i "pepeo i cigarete ili njihovi ostaci" koji su zabranjeni u prostorijama u kojima borave djeca. Oba uočena problema kasnije su otklonjena.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg; Foto: Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!