Traži pojašnjenje

Pandurević Špiriću: Pusti popis krava, hoćemo li u NATO?

Front10.08.19, 20:06h

Pandurević Špiriću: Pusti popis krava, hoćemo li u NATO?
On koristi onu matricu – drž'te lopova, dok proguramo ANP i nastavimo putem NATO integracija. Čisto da narod ne vidi da su jedno obećavali radi glasova, pričali o rusofiliji i ljubavi prema 'matici Srbiji', a da sada sasvim suprotno rade

 

Aleksandra Pandurević, visoka funkcionerka SDS prokomentarisala je za Oslobođenje jučerašnju Špirićevu izjavu u kojoj je ministre iz RS optužio da prenose nadležnosti i prave Ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH.

 

- Očekivala sam od gospodina Nikole Špirića malo više kreativnosti. Umjesto što izmišlja tobožnje prenose nadležnosti od strane naših ministara u Savjetu ministara, te mu se priviđa ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH, trebalo bi da nam kaže da li se po pitanju NATO integracija i on vratio na poziciju iz 2009.godine kada je pisao pisma NATO-u i molio za 'ubrzan prijem'. Popis krava sigurno nije važnije pitanje od ovog, ovako je Aleksandra Pandurević, visoki funkcioner SDS prokomentarisala za Oslobođenje jučerašnju Špirićevu izjavu u kojoj je ministre iz RS optužio da prenose nadležnosti i prave Ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH.


Špirić bi, kaže ona, trebalo da zna da se ministarstva prave zakonom koji se usvaja u parlamentu.

 

- On koristi onu matricu – drž'te lopova, dok proguramo ANP i nastavimo putem NATO integracija. Čisto da narod ne vidi da su jedno obećavali radi glasova, pričali o rusofiliji i ljubavi prema 'matici Srbiji', a da sada sasvim suprotno rade, dodaje ona.

 

BiH, odnosno njeni poljoprivrednici u oba entiteta su, zahvaljujući zatezanju SNSD-a, u poslednjih 10 godina izgubili 300 miliona eura bespovratnih sredstava iz IPS fondova namijenjenih poljoprivredi, objašnjava Pandurević.

 

- I to samo zbog jednog akta koji je SNSD bespotrebno kočio, a to je Strategija ruralnog razvoja. Kada je usvojena, ove godine su naši poljopšrivrednici prvi put dobili 30 miliona evra. Očito Špirić misli da su naši poljoprivrednici bogati kao i on, pa im nisu potrebna ta sredstva da prežive i održe proizvodnju. Treba pitati njih, šta misle o tome, primjećuje Aleksandra Pandurević.

 

U popisu poljoprivrednih gazdinstava, živine, nema nikakvog prenosa nadležnosti, a najmanje novog ministarstva, ističe.

 

- RS i Federacija će popisati svoja gazdinstva, Brčko distrikt svoja, i konačan rezultat je zbir. Da bi dobili bespovratna sredstva EU iz IPA fondova, to je neophodno da se uradi jer je bilo mnogo muljaža sa prijavama gazdinstava. Jednostavno, ako hoćemo pare, oni traže nulti popis. Pa upravo su ljudi bliski SNSD-u akteri međunarodnih afera u izvozu stoke koju nisu uzgajali nego preprodavali. To su SNSD poljoprivrednici, i njih štiti Špirić, a ne one čestite poljoprivrednike. Takav popis nam treba i radi nas samih da razni lažni poljoprivredni proizvođači ne bi dobijali budžetska sredstva, zaključuje Pandurević.

 

Na kraju, dodaje:''Nema popisa, nema para. Neka onda poljoprivrednici zatraže od Špirića da im izvadi novac iz svog džepa''.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još