Predsjedavajući Predsjedništva BiH najavio

Željko Komšić neće glasati za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bez ANP-a

Front08.08.19, 16:19h

Željko Komšić neće glasati za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bez ANP-a
Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara ako nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo u NATO-u

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi trebao biti imenovan kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.

 

Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara ako nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo u NATO-u.

 

Lideri stranaka pobjednica općih izbora 2018. godine SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su u ponedjeljak, 5. avgusta, dogovor o principima za formiranje vlasti prema kojima bi Vijeće ministara trebalo biti formirano u roku od 30 dana. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još