Čekaju odgovor

Klub zastupnika SDA proziva: Fortina vlada krije podatke o zapošljavanju kadrova Naše stranke!

Front07.08.19, 12:54h

Klub zastupnika SDA proziva: Fortina vlada krije podatke o zapošljavanju kadrova Naše stranke!
Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove Naše stranke u institucije KS, saopšteno je iz KO SDA Sarajevo

 

Press služba Kantonalnog odbora SDA Sarajevo uputila je medijima saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

 

- Vlada Kantona Sarajevo odbija dostaviti mjesečne izvještaje o saglasnostima na zapošljavanje u institucijama KS, na određeno i neodređeno vrijeme, iako je obavezana da dostavlja te informacije zaključkom Skupštine KS iz februara.

 

Na sjednici u junu, zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić postavila je pitanje – zašto Vlada KS ne dostavlja informacije o tome koja i čija zapošljavanja odobrava.

 

Nikakav odgovor još nije stigao, iako je obaveza Vlade da u roku od mjesec dana dostavi odgovor. Istovremeno, i dalje nema nikakvih izvještaja, za što punu odgovornost kao prvi čovjek Vlade KS nosi premijer Edin Forto.

 

Istovremeno, mediji skoro svaki dan otkriju informacije o zapošljavanju nesposobnih kadrova, uglavnom Naše stranke.

 

Posljednji slučaj je odluka ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da u Ministarstvu zaposli svoju stranačku kolegicu i vijećnicu Naše stranke u OV Novi Grad Amelu Topuz.

 

Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove Naše stranke u institucije KS - saopšteno je iz KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još