Nakon nedavne razmjene vatre

Željko Komšić za 'Nacional': Milanović je opasniji od Kolinde. On je mudriji i prepredeniji...

Front06.08.19, 11:23h

Željko Komšić za 'Nacional': Milanović je opasniji od Kolinde. On je mudriji i prepredeniji...
Građane Bosne i Hercegovine već godinama unazad vrijeđaju iste, ili slične tvrdnje, dira im se u dostojanstvo, čast. Nikome nećemo dopustiti da to radi, rekao je Komšić

 

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dao je intervju hrvatskom sedmičniku "Nacional" u kojem je odgovarao na pitanja vezana za nedavnu "razmjenu vatre" sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović povodom njenih navodnih izjava u Izraelu.


"Nije tačno da sam reagirao oštro, a osobito ne nediplomatski", kazao je Komšić objašnjavajući šta je on tim povodom poduzeo.

 

"Pozvali smo veleposlanika Republike Hrvatske. U jednoj demokratskoj atmosferi razmijenjena su mišljenja. Po ko zna koji put s naše strane je upućen poziv da razgovaramo o svim otvorenim pitanjima. Ponavljam, nismo nimalo oštro reagirali. Građane Bosne i Hercegovine već godinama unazad vrijeđaju iste, ili slične tvrdnje, dira im se u dostojanstvo, čast. Nikome nećemo dopustiti da to radi."

 

Na pitanje očekuje li pozitivne promjene u odnosima BiH i Hrvatske ukoliko na predsjedničkim izborima u toj zemlji pobijedi Zoran Milanović, kao i da li je u kontaktu sa Milanovićem, Željko Komšić je odgovorio:

 

"U svakom slučaju, mora doći do pozitivne promjene u odnosu Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, neovisno o tome ko će pobijediti na izborima. Ako do toga ne dođe, mogu reći da je u tom slučaju Milanović opasniji od Kolinde. On je mudriji i prepredeniji. Nismo zaboravili da je upravo za vrijeme vladavine Milanovića, iako to nije bila predsjednička funkcija, malo falilo da u dogovoru sa tom politikom u BiH, dođe do nekih rješenja koja su bazirana na etničkim, a ne europskim principima. Milanović je vrlo ozbiljan i opasan igrač“, kazao je Željko Komšić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!