Vatrogasci još ne mogu da izađu na teren

Drama u Rusiji: Evakuisano 16.500 ljudi, eksplozije u skladištu municije traju već devet sati

Hronika06.08.19, 09:00h

Drama u Rusiji: Evakuisano 16.500 ljudi, eksplozije u skladištu municije traju već devet sati
Kako su ruski mediji objavili pozivajući se medicinske izvore, devet osoba je povrijeđeno, dok su pojedini mediji javili da je jedna osoba poginula

 

Ruske vlasti planiraju da evakuiraju 16.500 ljudi iz oblasti oko skladišta municije u kojem je u ponedjeljak došlo do eksplozije u regionu Krasnojarsk, a do sada je evakuirano nekoliko hiljada lokalnih stanovnika, saopćile su službe za vanredne situacije.

 

Formirani su i prihvatni centri koji će primiti planirani broj ljudi, prenosi agencija TAŠ.

 

Kako su ruski mediji objavili pozivajući se medicinske izvore, devet osoba je povrijeđeno, dok su pojedini mediji javili da je jedna osoba poginula.

 

Iz regionalne službe za vanredne situacije rečeno je da će vatrogasci moći da počnu da gase požar u skladištu tek kada prestanu eksplozije municije.

 

"Sve dok eksplozije traju, vatrogasci ne mogu da se približe skladištu i počnu da gase požar", naveo je izvor u toj službi, prenosi TASS, dodajući da ni avijacija ne može djelovati iz istog razloga.

 

Eksplozije municije traju već devet sati, ali sada su rjeđe i čuju se na svakih 20-30 minuta, preciziraju iz regionalne službe za vanredne situacije.

 

Eksplozije su uslijedile nakon što je požar izbio na dva mjesta u kojima je uskladišteno 40.000 metaka.

 

Popucali su prozori na stambenim zgradama koje se nalaze u okolini.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!