NA IGMANU JE ODBRANJENA BIH

Komšić: I danas se vodi podmukao rat protiv Bosne i Hercegovine! Što je on tiši i podmukliji, mi moramo biti glasniji!

Front03.08.19, 10:24h

Komšić: I danas se vodi podmukao rat protiv Bosne i Hercegovine! Što je on tiši i podmukliji, mi moramo biti glasniji!
Niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija Bosanaca i Hercegovaca spremnih da puste da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa - poručio je Komšić na manifestaciji 'Odbrana BiH - Igman 2019'

 


Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i defileom ratnih veterana Armije i MUP-a RBiH na Velikom Polju na Igmanu obilježena je manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2019." kojoj je juče prisutvovalo oko 20.000 ljudi. 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je centralnom programu manifestacije, a u obraćanju prisutnima kazao je da se danas vodi rat protiv BiH. 


- Taj rat je danas tih, podmukao, bezobziran. Što je on tiši, podmukliji, bezobzirniji - naša obaveza je da budemo što glasniji i da im kažemo: "Poslušajte dame i gospodo, ni u ovoj zemlji ni van ove zemlje niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija Bosanaca i Hercegovaca spremnih da puste da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa - poručio je Komšić što je propraćeno aplauzom prisutnih. 


- Mi smo, Armija Republike Bosne i Hercegovine, branili ono što doista jesu civilizacijske vrijednosti i demokratske norme, a svi drugi su, neka to shvati kako god ko hoće, te vrijednosti odbacili i pogazili, o čemu će historija tek dati svoj sud - kazao je Komšić. 


- Zato im sa ovoga mjesta poručujemo da nam ne prijete. Odbranili smo ovu državu skoro goloruki, dok je u njihovim rukama bilo ono što se pedeset godina u vojnoj industriji gradilo. Bosna i Hercegovina i njeni građani imaju svoju prošlost, imaju svoju sadašnjost, i imat će svoju budućnost. Budućnost bez lažnih kompromisa, budućnost bez podjela, lažnih politika i onih koje otvoreno rade protiv Bosne i Hercegovine i njenih građana. Da osiguramo takvu budućnost, to je obaveza svih nas - kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

 

odbrana-bih-igman-2019


Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da se danas sjećamo herojske odbrane Sarajeva i cijele BiH 1993. godine.


- Upravo na ovom mjestu agresor je pokušao da potpuno zatvori obruč oko Sarajeva i na taj način da potpuno guši Sarajevo i odvoji ga od ostatka BiH i ostatka svijeta. Hrabri branioci BiH su spriječili agresora, odbranili ulaz u Sarajevo, odbranili vrata Sarajeva i omogućili da funkcioniše do potpune deblokade - rekao je Džaferović.


Kazao je da se danas sjećamo i svih onih koji su dali svoje živote za odbranu Sarajeva i BiH, te je da važno učuvati sjećanje i jer ko zaboravi rizikuje da mu se zlo ponovi.


Manifestaciji su prisutvovale brojne delegacije sa svih nivoa vlasti, bivši borci, pripadnici RMUP-a, građani. 

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još