video/ Neviđeni skandal u BiH

'Ma, ko si ti, bona! Zovite policiju!' Zastupnica iz opozicije brutalno 'spucala' predsjednicu flašom u glavu!

Hronika31.07.19, 14:22h

'Ma, ko si ti, bona! Zovite policiju!' Zastupnica iz opozicije brutalno 'spucala' predsjednicu flašom u glavu!
No zbog određenih neslaganja, nastala je prava gužva te se sve pretvorilo u incident

 

Tokom današnjeg zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona odvijala se prava drama kada je opoziciona zastupnica Daliborka Milović fizički nasrnula na predsjednicu Skupštine Editu Velić.

 

Naime, tačka dnevnog reda bila je izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. 

 

No zbog određenih neslaganja, nastala je prava gužva te se sve pretvorilo u incident. Pogledajte video cijelog incidenta, zakuhalo se od 00:50 sekunde :

 

 

 

Tim povodom, oglasila se reakcijom Demokratska fronta BiH.


Na današnjoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, zastupnica Liberalne stranke, Daliborka Milović je na neprimjeren način ugrozila kako tok sjednice, tako i fizički integritet predsjedavajuće Skupštine, Edite Velić.

 

Nakon što je zastupnica Milović predsjedavajuću Velić gađala predmetima koji su joj bili „pri ruci“ predsjedavajuća je bila primorana prekinuti sjednicu i pozvati policijske organe da uvedu red na sjednici Skupštine.

 

Demokratska fronta osuđuje necivilizacijsko, bahato i neprimjereno ponašanje zastupnice Milović. Ovakvo ponašanje neprihvatljivo je kako u svakodnevnom životu i komunikaciji, tako i na sjednicama organa vlasti.

 

Istovremeno dajemo punu podršku radu naše članice i predsjedavajuće Skupštine BPK, Edite Velić. Kako u ovom, tako i u svim ostalim situacijama u kojima kadrovi Demokratske fronte obavljaju odgovornu dužnost riješeni smo da se pridržavamo slova zakona i Ustava i od toga nećemo ni ubuduće odustati.

 

O liku i djelu zastupnice Milović bolje od ičega govore podignute optužnice za prevaru i krivotvorenje potpisa čime su se bavili nadležni sudski organi- navodi se u saopćenju DF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MGAZIN/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još