IZETBEGOVIĆ NAJAVIO KORAK KA BOSANSKOJ STRANCI

Da li je na pomolu šokantan stranački transfer: Prelazi li jedan istaknuti mladi član Naše stranke u SDA?!

Front31.07.19, 10:14h

Da li je na pomolu šokantan stranački transfer: Prelazi li jedan istaknuti mladi član Naše stranke u SDA?!
Dobri poznavaoci unutarstranačkih prilika (i kolebanja) tvrde da je svaka opcija moguća, premda bi ovakav potez za člana Naše stranke bio definitivno političko samoubistvo

 


Mnogi su ostali u dilemi na šta je konkretno mislio Bakir Izetbegović kada je prije nekoliko dana, na sjednici Glavnog odbora SDA, najavio da će ova stranka "napraviti jedan mali korak od bošnjačke ka bosanskoj stranci"? Dilema bi uskoro mogla biti riješena...


Iako Izetbegović nije pomenuo mogućnost da bi se redovima SDA mogao priključiti i član potpuno drugačije ideološke orijentacije, iz izvora bliskih sarajevskim političkim krugovima DEPO Portal saznaje da je takva ponuda stavljena na sto, a "na meti" je navodno jedan od istaknutih članova Naše stranke.


Ovaj nevjerovatan stranački transfer za sada javno ne pominje nijedna stranka, no dobri poznavaoci unutarstranačkih prilika (i kolebanja) tvrde da je svaka opcija moguća, premda bi ovakav potez za člana Naše stranke bio definitivno političko samoubistvo.


Oni upućeniji u zbivanja na bh. političkoj sceni pretpostavljaju i da je nedavni kongres Naše stranke i izbor novog/starog predsjednika također mogao izazvati određeno nezadovoljstvo pojedinih članova, te bi ovakav transfer, ukoliko do njega dođe, dijelom mogao biti i njegova posljedica.


A da li je zaista na pomolu šokantan međustranački transfer, javnost bi uskoro trebala saznati... Na potezu su Naša stranka i SDA!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još