Brani se ćutanjem

Agonija porodice se nastavlja: Policajac osumnjičen za UBISTVO Irene Predojević izlazi iz pritvora

Hronika30.07.19, 11:17h

Agonija porodice se nastavlja: Policajac osumnjičen za UBISTVO Irene Predojević izlazi iz pritvora
Zbog stravičnog ubistva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom

 

Suspendovani policajac iz Kozarske Dubice Goran Jeličić, osumnjičen za ubistvo Irene Predojević biće pušten iz pritvora u kojem je proveo devet mjeseci, potvrđeno je za Srpskainfo.

 

– Iako se osumnjičeni pušta iz pritvora, istraga u ovom predmetu se nastavlja – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

 

Jeličić je uhapšen krajem oktobra prošle godine, a tokom saslušanja pred tužiocima branio se ćutanjem.

 

Podsjetimo, Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući. Te noći je s prijateljicama bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica. Od tada joj se izgubio svaki trag. Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je žrtva živjela s roditeljima.

 

Uslijedili su dani, mjeseci i godine agonije za porodicu, ali i za istražioce.

 

Zbog stravičnog ubistva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom.

 

Detaljno “češljanje” terena u istrazi ubistva Irene Predojević i provjeravanje sumnjivih osoba povezanih s kriminalnim podzemljem dovelo je i do rješavanja drugih teških krivičnih djela.

 

Tokom uviđaja na mjestu ubistva Irene Predojević utvrđeno je da je ubica, u cilju prikrivanja tragova mučkog zločina, djevojku polio benzinom i zapalio. Ovaj zločin šokirao je javnost, a novi šok uslijedio je nakon hapšenja policijskog službenika Gorana Jeličića.

 

Željko Gnjatović, advokat Gorana Jeličića, još ranije je izjavio da neće komentariše predmet.

 

– Slučaj je još uvijek u fazi istrage – dodao je advokat osumnjičenog policajaca.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!