Pala odluka

Sarajevo odbilo prihvatiti uslove Želje: Ponuda je bila trostruko veća, utakmica će se igrati na Bilinom polju!

Sport29.07.19, 12:38h

Sarajevo odbilo prihvatiti uslove Želje: Ponuda je bila trostruko veća, utakmica će se igrati na Bilinom polju!
Unatoč želji da se zbog logističkih troškova i potencijalnih prepreka za dolazak u Zenicu, navijačima omogući gledanje utakmice u njihovom gradu, u pregovorima za iznajmljivanje stadiona Grbavica, naknadno je dodana i klauzula nemogućnosti korištenja južne tribine što smanjuje kapacitet stadiona Grbavica za cca 3.000 mjesta, te niz drugih uslova koje FK Sarajevo ne želi prihvatiti

 

 

Fudbalski klub Sarajevo 8. avgusta očekuje utakmica trećeg kola kvalifikacija Evropa lige. S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ne ispunjava potrebne uslove za odigravanje susreta, Fudbalski klub Sarajevo primoran je zakazati susret na drugoj lokaciji.

 

Fudbalski klub Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uslove treće kategorije. Nakon detaljne analize ponuđenih uslova, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran na stadionu Bilino polje u Zenici.

 

“Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi su bili trostruko veći od one zaprimljene od Nogometnog kluba Čelik.

 

Unatoč želji da se zbog logističkih troškova i potencijalnih prepreka za dolazak u Zenicu, navijačima omogući gledanje utakmice u njihovom gradu, u pregovorima za iznajmljivanje stadiona Grbavica, naknadno je dodana i klauzula nemogućnosti korištenja južne tribine što smanjuje kapacitet stadiona Grbavica za cca 3.000 mjesta, te niz drugih uslova koje FK Sarajevo ne želi prihvatiti.

 

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje ministru kulture i sporta Vlade KS, Mirvadu Kuriću, te gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki na ukazanoj želji za učestvovanjem u organizaciji utakmice u Sarajevu.

 

U cilju stvaranja što je moguće bolje navijačke atmosfere, Fudbalski klub Sarajevo će kompletirati nekoliko aranžmana kako bi svi zainteresovani navijači mogli povoljno i bezbjedno podržati voljeni klub na ovoj utakmici u Zenici”, navodi se u saopštenju bordo kluba.

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još