Legendarni voditelj gostovao u 'Nedjeljom u 2'

Oliver Mlakar se prisjetio razgovora s Tuđmanom: Da sam prihvatio njegovu ponudu, danas bih bio na Mirogoju

Mediji28.07.19, 19:44h

Oliver Mlakar se prisjetio razgovora s Tuđmanom: Da sam prihvatio njegovu ponudu, danas bih bio na Mirogoju
Do stotke je još 16 godina, to se još može iskoristiti, optimistično kaže Mlakar

 

 

Gost posljednje ovosezonske emisije Nedjeljom u 2 HRT-a bio je legendarni TV voditelj Oliver Mlakar.

 

Gotovo 40 godina Oliver Mlakar bio je dio naših života. A uopće to nije planirao. Nakon gimnazije upisao je francuski i talijanski. Živio je skromno. U studentskom domu.

 

Na audiciju za Radio Zagreb javio se samo kako bi nešto zaradio. A onda su iz studija u Jurišićevoj počeli emitirati i televizijske emisije.

 

Odmjeren, ugodna glasa, ozbiljan - postao je brzo prva postava. Za početak - kviz. Prvi je bio s Jasminom Nikić, pa Zlatni pogodak koji se emitirao iz Zagreba i Beograda. Mićo Orlović i Oliver Mlakar bili su prave zvijezde. Pa, još jedna emisija uz koju su odrastali mnogi - Jadranski susreti. A onda Kviskoteka. 15 godina smo napeto pratili taj tada najpopularniji zabavni program na televiziji.

 

- Uvijek sam cijenio predsjednika Tuđmana, a cijenim ga i danas. Znam da sam mu bio simpatičan, a u jednom trenutku ponudio mi je da preuzmem HRT. Na jednom primanju odveo me u kut sale i ponudio da postanem ravnatelj. Zahvalio sam mu, duboko svjestan svojih mogućnosti, mislim da sam to prihvatio, ne bih bio vama direktor, nego bih sada bio na Mirogoju - rekao je Mlakar, prenosi Večernji.

 

Izjavio je i kako simpatizira HDZ, ali nikada nije bio član te stranke.

 

- Kao simpatizer HDZ-a nisam ništa dobio, ništa mi nitko nije dao - rekao je.

 

Danas sa svojom Dunjom uživa u životu, kaže da je zapravo potpuno zadovoljan čovjek. Obitelj mu je oduvijek bila jako važna. I danas smatra da je obitelj najvažnija.

 

- Obitelj je osnovna je ćelija jednoga društva. Ako funkcionira obitelj, funkcionira i društvo. Meni je to uvijek bilo tako - posao da, ali nakon posla odmah kući, rekao je Oliver.

 

Iako je u mirovini posla mu ne nedostaje.

 

- Pa da, nađe se nešto tu i tamo. Evo baš sam u petak u Dubrovniku vodio jedan prelijepi koncert dalmatinskih klapa na Stradunu. Tu i tamo me se sjete, pozovu me a ja se odazovem, prihvaćam poneki posao jer želim da mi je glava još funkcionira, ističe.

 

Kaže da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlječive bolesti.

 

- A ta je starost. To nas sve čeka, tu lijeka nema ali ja se odupirem, ne dam se i još uvijek funkcioniram, rekao je Oliver dodavši da je njemu starost lijepa i da u njoj uživa.

 

- Do stotke je još 16 godina, to se još može iskoristiti, optimistično je poručio.

 

 

(slobodnadalmacija.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još