Skandal potresa SP u vodenim sportovima

Otkriven identitet plivača osumnjičenog za seksualno zlostavljanje, zabranjen mu izlazak iz zemlje

Sport28.07.19, 18:48h

Otkriven identitet plivača osumnjičenog za seksualno zlostavljanje, zabranjen mu izlazak iz zemlje
Kenderesi je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio broncu na 200 m delfin, dok je prošle godine na EP-u u Glasgowu bio drugi. Na svjetskom prvenstvu je osvojio osmo mjesto

 

Otkriven je identitet plivača kojeg je južnokorejska policija privela zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gwangjuu gdje se održava svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

 

Radi se o 22-godišnjem mađarskom plivaču Tamasu Kenderesiju kojem je u idućih 10 dana zabranjen odlazak Južne Koreje dok se cijeli slučaj ne istraži, prenosi Hina.

 

Policija je objavila kako je 22-godišnji plivač uhapšen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu oko 3 sata u nedjelju.

 

Plivač je u pratnji advokata iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, a nakon što je ispitan pušten je, ali ne smije napuštati zemlju.

 

Kenderesi je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio broncu na 200 m delfin, dok je prošle godine na EP-u u Glasgowu bio drugi. Na svjetskom prvenstvu je osvojio osmo mjesto.

 

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.

 

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

 

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

 

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji se nalazio u klubu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!