Detalji iz života Ajle Sadiković

Vojnik prve klase, dva puta bila u Afganistanu, odlikovana... Supruga Denisa više puta prijavljivala zbog zlostavljanja!

Hronika27.07.19, 17:39h

Vojnik prve klase, dva puta bila u Afganistanu, odlikovana... Supruga Denisa više puta prijavljivala zbog zlostavljanja!
Trebala je za mjesec dana otići u Veliku Britaniju na obuku

 

 

Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak hicem iz „tetejca“ ranila supruga Denisa nakon što ju je tukao na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane, određen je jednomjesečni pritvor. Rješenje je donio sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Husein Delalić.


Nužna odbrana


Advokatica Džema Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković, jučer je na sjednici istakla da se u ovom slučaju ne može govoriti o pokušaju ubistva, na čemu insistira Tužilaštvo, već da je riječ o nužnoj odbrani, piše Avaz.


- Stava smo da moja branjenica nije počinila krivično djelo ubistva u pokušaju iz razloga što nije imala namjeru da na bilo koji način povrijedi supruga, a pogotovo ne da ga liši života - kazala je za “Avaz” Milaimi-Hasanagić.

 

Da nije postala vojnik, danas bi bila uspješna novinarka

Ajlini prijatelji i poznanici, koji su na stranicama DEPO Portala ostavili svoje komentare, a koji je poznaju iz vremena srednje škole i studiranja, kažu da je bila primjerna učenica, da je volontirala i pomagla djeci u učenju na volonterskoj osnovi, odnosno radila sa djecom koja su u stanju socijalne potrebe. 

"Upisala je FPN, ali je dobila šansu na osnovu odličnih referenci da se priključi OS BiH, gdje je zbog svojih vrlina i odlične naobrazbe, prilikom dolaska stranih delagacija, uvijek bila prva koja je prezentovala rad i uspjeh OS BiH. Da nije postala vojnik, danas bi vjerovatno bila uspješna novinarka, a u svoj rad bi sigurno utkala humanost koja je bila njen stil življenja", zapisala je Ajlina poznanica.

"Dogodilo se to što se dogodilo, upravo iz razloga jer njena priroda nije mogla istrpiti poniženje koje žena doživi prilikom fizičkog zlostavljanja, kao što nije podnosila ni netrpljivost bogate djece prema djeci koja su živjela u siromaštvu. Vjerujem da će ona umjeti objasniti stvari na pravi način tamo gdje treba i da će Zakon konačno preći na stranu žrtve, u ovom slučaju Ajle J. Sadiković!", zaključuje čitateljka DEPO Portala u svom komentaru.

Sadiković jučer nije davala izjave na Sudu. Saznajemo da je Ajla u istrazi potvrdila da se sastala sa suprugom u kafiću “Intermezzo” na Ciglanama kako bi raspravili oko brakorazvodne parnice. Međutim, došlo je do žestoke svađe. Prema Ajlinoj izjavi, Denis ju je SVE vrijeme udarao dok su se kretali iz kafića prema vozilu na parkingu.


Veliki strah


Kada su stigli, Denis je, prema njenim riječima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima. Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu da će je na kraju i ubiti, izvukla je svoj “tetejac” iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.


Kako saznaje Avaz, Ajla Sadiković je kao vojnik prve klase Oružanih snaga BiH dva puta bila u Afganistanu, te je i odlikovana. Trebala je za mjesec dana otići u Veliku Britaniju na obuku.


Lakše povrede  


Denis Sadiković je hicem iz „tetejca“ pogođen blizu prepone, ali mu nije povrijeđen nijedan vitalni organ. Ljekari Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu konstatirali su lakše povrede, ali je zbog povrede mišića zadržan na Klinici za ortopediju. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još