VIDEO/ Nastavlja se bura oko Medicinskog fakulteta

Uzavrelo na press konferenciji u Rektoratu: Uvrede, zvižduci, galama... Stigla i 'zamaskirana' Sebija Izetbegović

Front26.07.19, 11:58h

Uzavrelo na press konferenciji u Rektoratu: Uvrede, zvižduci, galama... Stigla i 'zamaskirana' Sebija Izetbegović
Prisutne članove vijeća upozoravam javno kao rektor da prestanete sa korištenjem infrastrukture univerziteta u političke svrhe, ustvrdio je Škrijelj

 

Danas u 10 sati počela je press konferencija o kršenju Zakona o visokom obrazovanju KS-a i zloupotrebama na Medicinskom fakultetu u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu.

 

“Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu ne provodi se zakon, potpuno je odsustvo vladavine prava. Odgovorni su oni koji vode fakultet. Očekujem kao rektor od vijeća fakulteta da vrati rad te institucije u okvire zakona. Prvo da se izabere dekan tog fakulteta, prema zakonu o visokom obrazovanju KS, ispišu iz registra lica koja nemaju uporište tu biti. To je jedino šta univerzitet traži od Medicinskog fakulteta. Sva je priča u tome. To se mora što prije uraditi”, istakao je rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj, prenosi TV1.

 

Škrijelj ističe kako UNSA demantuje sve navode Medicinskog fakulteta koji se obrušavaju na Univerzitet, te upozorava kao rektor da je to nedopustivo i da ne vodi na dobro.

 

“Prisutne članove vijeća upozoravam javno kao rektor da prestanete sa korištenjem infrastrukture univerziteta u političke svrhe!”, ustvrdio je Škrijelj, piše TV1.

 

 
 

Kako javlja Avaz, u više navrata dok je rektor obrazlagao zašto su potrebne hitne izmjene zakona, prisutni su ga uvredljivim komentarima prekidali.

 

Nakon polusatnog obraćanja rektora, medijima se htjela obratiti i dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga jer je njen izbor za Univerzitet i Senat sporan. To joj nije dozvoljeno. Rektor Škrijelj je kazao da, ukoliko žele da obrazlože sve, imaju medije i da ih pozovu ili na Medicinski fakultet ili na KCUS, te ih zamolio da izađu iz sale Rektorata.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još