Na radost brojnih izletnika

Kreće rekonstrukcija puta Vraca-Trebević: Za dionicu od tri kilometra 900.000 KM, a evo kad će biti završena

Hronika25.07.19, 20:22h

Kreće rekonstrukcija puta Vraca-Trebević: Za dionicu od tri kilometra 900.000 KM, a evo kad će biti završena
Nešić je najavio da će projekat rehabilitacije dijela puta biti završen u narednih 20 dana, a kompletan posao do kraja oktobra, prije početka zimske sezone na Jahorini

 


Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić potpisali su danas Sporazum o definisanju međusobnih odnosa o zajedničkim ulaganju u dio regionalnog puta R-446 na relaciji Vraca-Trebević, projekta vrijednog oko 900.000 KM.

 

Prema ovom sporazumu, učešće opštine i Vlade Republike Srpske u rehabilitaciji ovog puta je po 50 odsto planiranih sredstava.

 

Ova dionica dužine je tri kilometra i proteže se od Vraca preko Zlatišta do Brusa.

 

Gašanović je, izražavajući zadovoljstvo današnjim događajem, precizirao da je opština Istočni Stari Grad, putem Savjeta ministara obezbijedila 450.000 KM, i naglasio da je i Vlada Republike Srpske pokazala razumijevanje za ovaj projekat i obezbijedila drugu polovinu sredstava, u čemu je učestvovalo i preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

 

Nešić je najavio da će projekat rehabilitacije dijela puta biti završen u narednih 20 dana, a kompletan posao do kraja oktobra, prije početka zimske sezone na Jahorini.

 

On je potvrdio da se ozbiljno razmatra i sanacija dijela puta na relaciji Jasik-Brus, o čemu je razgovarano sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!