Pojavili se ministri HDZ-a

Počela sjednica Vijeća ministara BiH

Front23.07.19, 12:41h

Počela sjednica Vijeća ministara BiH
Na sjednici bi, prema predloženom dnevnom redu, trebalo biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH

 

Sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za 10. juli pa je odgođena, počela je danas u Sarajevu, a pred ministrima bi se između ostalog trebao naći Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli - septembar 2019. godine. 

 

Na sjednici bi, prema predloženom dnevnom redu, trebalo biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH. 

 

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH. 

 

Trebao bi biti razmatran i Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo - Beograd - Sarajevo, kao i Informacije o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo“. 

 

Pred državnim ministrima bi se trebao naći i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani "Tuzla“. 

 

Trebali bi razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata te Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za maj 2019. godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice. 

 

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Prijedloga akcionog plana za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetima "Zornić protiv BiH“, "Sejdić i Finci protiv BiH“ i "Pilav protiv BiH“

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!