Za one koji vole igrice

Jeste li znali za ova tri ključna trika super popularne Candy Crush Friends Sage?

Zabava23.07.19, 10:47h

Jeste li znali za ova tri ključna trika super popularne Candy Crush Friends Sage?
Nova verzija popularne slagalice za smartfone je stigla - evo kako iz nje možete izvući apsolutno najviše bez da potrošite ijedan novčić na mikrotransakcijama

 

 

Candy Crush Friends Saga je najnovija slagalica developera King te je, očekivano, puno izazovnija i zaraznija od većine suvremenika koji koriste mehaniku spajanja tri ista simbola.

 

Riječ je o četvrtoj igri u Candy Crash serijalu. Nakon izvorne Candy Crush Sage stigla je Candy Crush Soda Saga i konačno Candy Crush Jelly Saga. Redoslijed kojim igrate igre nije bitan. Štoviše, ne postoji razlog zašto ne biste odmah skočili na zadnji nastavak, piše Tportal.hr.

 

Evo na koji način možete poboljšati svoje rezultate u popularnoj slagalici.

 

Ne koristite predložene prijatelje, već ih čuvajte!

 

Na samom startu nivoa moći ćete birati između tri Prijatelja. Kada pokrećete bilo koji nivo, razmislite i sami birajte Prijatelja koji će vam biti najkorisniji. Postoje Prijatelji, primjerice, koji su izvrsni samo na specifičnim razinama. Ako, primjerice, imate zadatak 'ispuniti sva prazna srca', htjet ćete više ribica, što znači da vam je najbolji izbor Tiffi. Igranjem ćete otkriti koji Prijatelj najviše pomaže pri određenim nivoima te ih potom počnite birati sami.

 

Zaglavili ste? Odite na forume!


Ako često igrate, odite na forume Candy Crush Friends Sage - riječ je pravom zlatnom rudniku savjeta i rješenja za najteže nivoe. Tvorci igre ponekad će čak pokrenuti mala natjecanja u kojima možete zaraditi bonuse i (ponekad) zlatne poluge.

 

Radije izgubite život nego pojačanje


Friends Saga ima dva pojačanja: lizalice i zlatne poluge. Riječ je o službenim Candy Crush Friends Saga 'varalicama' kojima nivoe prelazite ako su vam super teški. Na raspolaganju su vam tri lizalice - jedna uništava jedan komadić slatkiša, druga radi kao omotani slatkiš, dok treća radi kao prešarani slatkiš.

 

Ista stvar vrijedi za zlatne poluge koje su isto ograničene. Na kraju bilo kojeg nivoa možete potrošiti do deset zlatnih poluga za pet dodatnih poteza. Premda je ideja korištenja pojačanja na kraju nivoa primamljiva, velike su šanse da ste puno dalje od rješenja nego što mislite. Životi se vraćaju nakon nekog vremena, a pojačanja ne, što znači da je bolje izgubiti život nego posegnuti za pojačanjima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!