treće, ponovljeno suđenje

Bivšim specijalcima MUP RS-a ukupno 40 godina zatvora

Hronika22.07.19, 16:36h

Bivšim specijalcima MUP RS-a ukupno 40 godina zatvora
Bivši specijalci su obavezani da vrate 540.000 maraka, a to je dio od ukupno 617.000 KM novca koji su ukrali, a za koji nije utvrđeno gdje se nalazi

 

Bivši specijalci MUP RS-a Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te njihov saučesnik Oleg Banda osuđeni su danas na ukupno 40 godina zatvora, jer su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banja Luka - Gradiška napali kolonu vozila agencije "Sector Security", koja je u Zagreb prevozila novac UniCredit banke, i oteli novac u iznosu od oko 617.000 KM.

 

Nakon trećeg ponovljenog suđenja u Okružnom sudu u Banjoj Luci, Malić, Paraš i Popović su dobili jedinstvene kazne zatvora od deset i po godina, dok je Oleg Banda osuđen na osam i po godina zatvora. 

 

Bivši specijalci su obavezani da vrate 540.000 maraka, a to je dio od ukupno 617.000 KM novca koji su ukrali, a za koji nije utvrđeno gdje se nalazi. 

 

Odbrana je najavila žalbu Vrhovnom sudu, jer tvrde da je suđenje, čije su dosadašnje dvije presude ukinute, bilo nepravično.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!