FOTO/ KOMPANIJA SE ŠIRI PO REGIONU

Koliku lovu zgrću pumpe Hifa Oil: Pohvalili se novim prometom, u prvoj polovini 2019. veći za 20 posto

Biznis Klub22.07.19, 13:57h

Koliku lovu zgrću pumpe Hifa Oil: Pohvalili se novim prometom, u prvoj polovini 2019. veći za 20 posto
U posljednje dvije godine Hifa Oil je otvorila ukupno 11 benzinskih pumpi pod brendom Euro Oil

 

 

Vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, tešanjska Hifa Oil, u prvih šest mjeseci 2019. godine povećala je promet za 20 posto u odnosu na isti period lani.

 

 
Prošle godine distribuirano je ukupno 350.000 tona naftnih derivate, od čega je preko 155.000 tona putnih bitumena i mazuta. Više od 110.000 derivata distribuirano je u susjedne zemlje, uključujući zemlje Europske unije. Izvoz je realiziran na tržišta Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Pored izvoza “crnih” derivata koji se razvija već 10 godina, više od četiri godine traje uspješan izlazak Hifa Oil na iznozemna tržišta i sa "bijelim” naftnim derivatima.

 

hifa-oil-pumpa2


Snažnom rastu doprinjela je također i odluka ulaska u sekotor maloprodaje. U posljednje dvije godine Hifa Oil je otvorila ukupno 11 benzinskih pumpi pod brendom Euro Oil. Također, Hifa Oil je postala apsolutni lider i u snabdijevanju JET gorivom na tržištu Bosne i Hercegovine, zadovoljivši standarde međunarodnih kompanija poput Turkish Airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Lufthansa Group, itd.

 

hifawizz


Kada se govori o investicijama unutar Hifa Oil, značajno je istaći moderne i po evropskim standardima izgrađene benzinske pumpe, najveći i najsavremeniji terminal u Bosni i Hercegovini u Zenici, investicije u vozne jedinice kako za potrebe prevoza goriva, tako i za potrebe aerodroma, ulaganja u druge terminalske sadržaje i sl., a tu su i ulaganja u milionskim iznosima u okviru Hifa Oil Grupacije u kompanijama kćerkama Euro Metali, Euro Roal, te Euro Stil, kao i kroz kupovinu njemačke fabrike - lidera za proizvodnju pvc profila LB.Profile GmbH.

 

hifa-oil-terminal-letjelica-9

 
Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još