IZNENADNA ODLUKA ILI, IPAK, OČEKIVANA

Šta je premijer KS Edin Forto poručio nakon ostavke ministrice Zinete Bogunić...

Front19.07.19, 14:13h

Šta je premijer KS Edin Forto poručio nakon ostavke ministrice Zinete Bogunić...
- Ona je bila osoba na koju sam se mogao osloniti kada mi je trebao nepristrasan savjet u oblasti obrazovanja - rekao je, između ostalog, premijer Forto

 

 

U kabinet premijera KS dostavljena je ostavka ministrice Zinete Bogunić na funkciju ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u skladu sa članom 12. Zakona o Vladi KS.


- Prije svega, moram reći da mi je žao zbog ostavke ministrice Bogunić. Tokom našeg zajedničkog rada, ona je bila osoba koja je svojim profesionalnim stavovima i visokim standardima u radu bila ne samo uzor ostalim u Vladi KS, uključujući i mene nego i osoba na koju sam se mogao osloniti kada mi je trebao nepristrasan savjet u oblasti obrazovanja. Svjestan sam da je situacija na polju obrazovanja složena i žao mi je što je to rezultiralo ovakvom njenom odlukom. Moja dužnost kao premijera je da zaprimim ostavku ali svakako planiram razgovarati s ministricom - poručio je premijer Edin Forto nakon što je danas ministrica Bogunić dostavila svoju ostavku na ministarsku funkciju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!