Foto/ Završetak radova početkom naredne godine

Autoput se gradi punom parom: Evo kako izgleda nova dionica Buna - Počitelj

Biznis Klub19.07.19, 13:02h

Poddionica Buna – Počitelj nadovezuje se na poddionicu Počitelj – Zvirovići gdje radovi kreću sredinom augusta

 

Radovi na poddionici autoceste na Koridoru Vc Buna – Počitelj odvijaju se planiranom dinamikom. Objekti koji su do sada završeni su potputnjak Bivolje Brdo, jedan životinjski prolaz, i natputnjak Grabovina.


„Trenutno se izvode zemljani radovi, primarno iskopi i nasipi, na cijeloj trasi, uključujući površinu odmorišta Rotimski potok. Na objektu prolaza za životinje izvode se AB radovi, a na objektu natputnjaka Kevčić pripremni radovi i iskopi za temelje. Također paralelno se izvode i propusti vanjske odvodnje i ostale potporne AB konstrukcije na trasi”, kazao je Antonio Križanac, šef projekta na poddionici Buna – Počitelj.


Radovi na poddionici Buna – Počitelj su počeli u augustu prošle godine, a rok za njihov završetak se očekuje početkom 2020. godine.


Poddionica Buna - Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Locirana je na geološki  izuzetno povoljnom i relativno ravnom terenu te ne predstavlja tehnički zahtjevan projekt i smatra se jednom od jednostavnijih dionica na cijelom koridoru.


Trasa ove poddionice prolazi kroz čapljinsku, a manjim dijelom i kroz mostarsku općinu. Svojim položajem ne presjeca gušće naseljena područja, prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Od objekata na trasi se nalaze dva natputnjaka, jedan podputnjak, dva prolaza za životinje i dvostrano odmorište Rotimski potok.


Radove na izgradnji izvodi domaća kompanija Hering d.d. Široki Brijeg, a nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.


Vrijednost ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD). 


Poddionica Buna – Počitelj nadovezuje se na poddionicu Počitelj – Zvirovići gdje radovi kreću sredinom augusta. 


Također u tijeku su radovi na rekonstrukciji regionalne ceste od Tromeđe do Zvirovića koja je ujedno i pristupna cesta autocesti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!