Sav prihod ide za pomoć Sigurnoj kući

Party u centru grada: Velika zvijezda DJ Solomun dolazi u Sarajevo

DEPO CLUBBING18.07.19, 20:32h

Party u centru grada: Velika zvijezda DJ Solomun dolazi u Sarajevo
Na svojevrstan način organizacija ovako velikog nastupa u centralnom dijelu grada bez ulaznica, zahvalnica je Mladenu Solomunu

 

Pomoć revitaliziranju Sigurne kuće u Sarajevu, te adaptacija životnog prostora za njene korisnice bit će u fokusu predstojećeg gostovanja u glavnom gradu BiH planetarno popularne zvijezde bh. porijekla DJ Solomuna

 

Kako je saopćeno iz projekta KlabikaXSolomun, sama realizacija ideje počela je 2015. godine kada je planetarno popularni DJ odlučio po prvi put posjetiti prijestonicu Bosne i Hercegovine. Kompletan projekt je zasnovan na humanitarnoj ideji na osnovu koje se Mladen Solomun odriče honorara i zarađeni novac od ulaznica za događaj se investira u dobrotvorne svrhe. 

 

Pomno se biraju lokacije za njegov nastup i to je dio njegovog globalnog autorskog potpisa. Ovogodišnji nastup DJ Solomuna je planiran za 23. augusta, sa ekskluzivnim after partijem po završetku nastupa. 

  

Ovo je njegov četvrti dolazak u Sarajevo, odnosno do sada su realizovana tri događaja od 2015. do 2017. godine. Ti događaji ukupno su trajali 48 sati programa, te privukli više od 4.000 posjetilaca, kako domaćih tako i stranih, čija je podršla generisala iznos od 56.550 KM za donaciju. 

  

Odricanjem od honorara u humanitarne svrhe, u saradnji sa lokalnim organizatorima svake godine realizuje akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječijim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 30.000 KM.  

 

Projekat inovativnog tima Klabike nakon tri uspješne godine je prvi put prepoznat od strane lokalne institucije, a radi se o Turističkoj Zajednici Kantona Sarajevo. Na svojevrstan način organizacija ovako velikog nastupa u centralnom dijelu grada bez ulaznica, zahvalnica je Mladenu Solomunu od Turističke Zajednice KS za sve do sada učinjeno u svrhu podrške Bosni i Hercegovini, ali i pozicioniranju Sarajeva kao atraktivne destinacije na globalnoj mapi muzičke industrije, saopćio je tim KlabikaXSolomun.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!