Slika objavljena bez dozvole

Bizarno: Prepoznao svoju amputiranu nogu na cigaretama

Hronika18.07.19, 19:06h

Bizarno: Prepoznao svoju amputiranu nogu na cigaretama
Slika je stavljena na paklice cigareta u EU uz poruku "pušenje vam zagušuje arterije"

 

Šezdesetogodišnji Albanac koji živi u istočnoj Francuskoj kaže da je bio zaprepašćen kada je vidio sliku svoje amputirane noge kao upozorenje na paklicama cigareta, upotrebljenu bez njegove dozvole, prenosi B92.

 

Slika je stavljena na paklice cigareta u EU uz poruku "pušenje vam zagušuje arterije". Međutim Albanac koji živi u Mecu u Francuskoj rekao je da je izgubio nogu kao posljedica napada u Albaniji 1997. godine, prenosi BBC.

 

Njegov advokat rekao je da će kontaktirati Evropsku komisiju da vidi kako se dogodilo da se ta slika tako upotrijebi.

 

Njegov sin je otrkio sliku na kojoj su bile prepoznatljive opekotine i ožiljci kada je kupio paket duvana u Luksemburgu prošle godine, prenose francuski mediji. On je donio paklicu svojoj porodici i otac je potvrdio da je to zaista snimak njegove noge.

 

amputirana-noga

 

On je rekao da nikad nije prihvatio da se koristi ta njegova slika i da vjeruje da je snimljena kada je otišao u lokalnu bolnicu da vidi da li može da mu se namjesti vještačka noga.

 

Advokat je pisao bolnici da sazna kako je došlo do toga da se upotrebi ta slika, a obratio se i Evropskoj komisiji pošto je ona odgovorna za raspodjelu takvih slika na svim paklicama cigareta u EU.

 

Advokat je rekao da Evropska komisija obično koristi slike iz baze podataka koje su provjerene i objavljene sa dozvolom prikazane osobe. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!